Tanja Ylä-Pöntinen Perhe on tärkein.

Ay-liike Suomen laillinen "mafia"?

Joskus on etua siitä, että ei tiedä kaikesta kaikkea. Asioita katsoo silloin ikään kuin etäämmältä, eikä nippelitietojen risuviidakko peitä näköalaa. Se, mitä näkee voi olla silloin yksinkertaistettu kuva todellisuudesta, silti kuitenkin totta.

Filosofointi sikseen. Ay-liike on ottanut suojateikseen lukuisien alojen ammattilaisia Suomessa. Alkuaan nämä jäsenet ovat olleet lähtöisin köyhistä oloista. Ay-liike on tarjonnut näille jäsenille turvapaikan ja mahdollisuuden menestyä elämässä. Tämä liiketoimintaan liittyvä, hyvin järjestäytynyt liike voi myös palkita menestyneitä jäseniään järjestämällä heille hyvän työpaikan Arkadianmäeltä. Neuvottelu - joka voidaan varmaan korvata myös sanalla kiristys - on yksi ay-liikkeen käyttämästä keinoista käyttää tätä valtaansa. Koko Suomi seis. Ainakin ne alat, joiden työpanoksen puuttuminen haavoittaa Suomea strategisesti eniten.

Ay-liikkeen tehtävänä on vaatia etuja jäsenilleen. Liksa ja lomat kohdilleen. Irtisanomissuoja, sairauspäivärahat, työterveys…

Kun nyt näyttää siltä, että kirstut alkavat niin valtiolla kuin yrityksilläkin tyhjenemään ja Suomen kilpailukyky on surkea, ay-liike tulee valppaasti suojattiensa tueksi. Kovat keinot uhataan ottaa käyttöön, mikäli mikään saavutetuista eduista heikentyisi.

Voidaanko siis sanoa, että ay-liike on Suomen laillinen ”mafia”? Valtaa on paljon, ja sitä käytetään häikäilemättömästi omaksi ja jäsenten eduksi.

Kun Suomen toipilasaika sodan jälkeen käynnistyi, sotakorvauksia maksettiin suorastaan epäinhimillisin ponnistuksin. Kenenkään mielessä ei varmaan ollut suora oman edun hankkiminen. Päätarkoitus oli sodan runteleman Suomen nostaminen pystyyn niin, että edes omat lapset voisivat joskus nauttia työn hedelmistä. Sen sijaan ay-liikkeen taholta tällaisia yhteisvastuullisia äänenpainoja on vaikea kuulla. Eikö omasta yltäkylläisestä hyvinvoinnistamme voitaisi tinkiä, luodaksemme siten parempi huominen omille lapsillemme? Vai sekö on tulevaisuutta, että syömme lastemmekin eväät?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Yltäkylläisyydestä on varaa tinkiä. Kaikki eivät elää yltäkylläisyydessä vaan joutuvat tinkimään välttämättömästäkin.
Tulevien sukupolvien piikkiin on jo pitkään eletty. Viime kuussa ohitettiin päivä kun maapallon vuodessa uusiutuvat varat oli käytetty. Vuosi vuodelta se on aikaistunut.

Pasi Harjamäki

Puudeliporvarit mielellään viljelee tätä "ay-mafia" termiä.
Miksi kukaan ei puhu Etelärannan mafiasta? Yritysjohto kuppaa yrityksistä kaiken mikä irti saa. Veronkierrosta käytetään nykyään hienoa termiä "verosuunnittelu" ja kun aika on kypsä, siirrytään jonnekkin veroparatiisiin nauttimaan aikaansaannoksistaan.

Ay-mafian jäsenilleen hankkimat "omaisuudet" käytetään kaikki kotimaassa ja kaikille ne eivät edes riitä perustarpeisiin.

Että jotain suhteellisuudentajua Tanja Ylä-Pöntinen.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Tuo veronkierto vs verosuunnittelu vertaus osoittaa juuri kuinka vähän tietoa kommentin taustalla on. Verosuunnittelua harjoittaa meistä jokainen. Ainakaan en ole tähän ikään mennessä törmännyt yhteenkään joka haluaisi maksaa ylimääräistä/lisää veroa

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jos voisi ,tuntisi myötähäpeää tuosta tekstistä.AY-mafia.Jaha,on tullut katsottua liikaa televisiota.Taitaa kuuleppa omatkin etusi,eli oikeutesi olla työelämässä aíhan kuule ammattiyhdistysten aikaansaamia.Kyseleppä vanhemmilta,josko muisti pelaa,he saattavat kertoa miksi oikeuksia on aikanaan ajettu,ja vaadittu.Tottakai saatte tehdä duuninne 6 eurolla tunti,kuten ulkolaisia hyväksikäytetään,mutta älkää sitten iniskö.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Ay-liike on jo pitkään tehnyt enemmän hallaa kuin hyötyä. Se että on joskus tehnyt jotain hyödyllistä ei tarkoita sitä, että aina tekisi. Minun ei tarvitse kysyä matalapalkkoisilla vuorotöillä palkkansa ansainneilta vanhemmiltani, tiedän heidän tehneen moninverroin töitä silloin kun laiskemmat löivät ay-mafian käskystä hanskat tiskiin ja keskittyivät ahkerien ihmisten solvaamiseen, kivien ja kananmunan heittelyyn ja omaisuuden tuhoamiseen, niiden rikkureiden. Silloin opin kaksi asiaa. 1) työt tehdään ensin, vvalittamiseen riittää aikaa myöhemmin ja 2) ei tarvitse kauaa miettiä kummalla puolella moraali on korkeammalla; ahkerien työtäpelkäämättömien vai töistä laistavien uhkausten ja väkivallan mielikuviin ja tekoihin sortuvan ay-liikkeen

Petteri Hiienkoski

Vallalla valitettavasti on ilmapiiri, jossa ay-liikkeestä tehdään lähestulkoon kaiken pahan perikuva. Kannattaisiko siis ehkä vähän miettiä, kenen intresseissä tällaisen mielikuvan levittäminen oikeastaan on ja kuka siitä lopulta kärsii.

Totta kai ay-liikkeeseen mahtuu monenlaista ihmistä ja monenlaista liittoa, eivätkä kaikki suinkaan mitään pulmusia ole. Kaikki eivät toimi maltilla, kaikki eivät ota huomioon työnantajan tarpeita. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että mustamaalaus, joka kohdistuu ay-liikkeeseen kohdistuu perimmältää palkansaajiin.

"Hallitus ja sen tukijat tuntuvat unohtaneen, että palkansaajat, joita nyt halveksutaan muka kohtuuttomista etuuksista, epäsolidaarisuudesta ja ties mistä, ovat niitä ihmisiä, jotka työllään pyörittävät tätä maata: hoitavat lapsia, opettavat, kouluttavat, siivoavat, tiskaavat, valmistavat ruokaa, ajavat bussia, piirtävät ja rakentavat taloja, siltoja ja teitä, toimittavat uutisia, tekevät radio- ja tv-ohjelmia, arkistoivat tietoja, myyvät, asentavat, huoltavat ja korjaavat koneita ja laitteita, valvovat tehtaita ja hoitavat sairaita ja vanhuksia 24/7, pelastavat ihmisiä tulesta ja vedestä, vartioivat ja partioivat öisin ja viikonloppuisin, jouluisinkin, kun muut ovat perheidensä kanssa jne."
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Ay-liike on tavallaan palkansaajat yhdessä ja syntyy tarpeesta puolustaa palkansaajaa, joka lähtökohtaisesti on todella heikoilla ilman sitä. Eikä ay-liikkeen olemassaolokaan usein auta.

Ellei ihminen olisi luonnostaan ahne ja itsekäs, mitään ay-liikettä ei tarvittaisi. Ei liioin mitään lakeja eikä poliisia eikä armeijaa, mutta niin kauan kuin tässä maailman ajassa elämme, on tämäkin apu, jolla ihmisen itsekkyyttä voidaan hillitä, syytä ottaa kiitollisuudella vastaan.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kilpailevia mafioita entisessä itsenäisessä tasavallassamme piisaa. On politbyroiden johtamat puoluemafiat, jotka toimivat milloin minkäkin suuremman mafian alaisuudessa, yleensä bankstereiden, joiden lonkerot yltävät kaikkialle leikkirahan ja -talouden myötä. Työmarkkinamafioista otitkin jo puheeksi toisen, sen heikomman. Erikseen on vielä mainittava virkamafia, valtion ja kunnallinen. Milloin päästään siihen, että kansalaiset voisivat päättää asioistaan suoran demokratian keinoin, ohi mafioiden tai ainakin niitä velvoittavasti.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Porvarihallitus on nimenomaan se mafia. Vaalien aikaan porvariston edustajat tukevat toisia "kansanedustaja"ehdokkaana olevia porvariston edustajia tajuttomilla rahasummilla ja näin käytännössä ostavat itselleen edustajia. Mikään muu taho ei pysty tätä korruptiotoimintaa estämään eikä haastamaan koska köyhien edustajilla ei ole vastaavia rahasummia, ja siksi hallituksessa istuukin jatkuvasti ainoastaan porvariston ja suuryritysten etua ajavia poliitikkoja.

Mafian tapaan porvarihallitus kiristää, lahjoo ja uhkailee tavallisia kansalaisia ("jos ette suostu tähän kuritustoimenpiteeseen, niin suostutte tähän", ja järjestävät propagandatempauksia (esimerkkinä pakolaisten "auttaminen") todistaakseen kuinka "moraalisia" porvarit ovat. Lisäksi poliitikot suoltavat täydellisiä valheita "talouden pelastamisesta" ja "kilpailukyvyn parantamisesta" ilman että kuitenkaan viitsisivät määritellä mitä "kilpailukyvyn" ja "talouden" kaltaiset käsitteet todella tarkoittavat.

Mitään kansallista "talouttahan" ei edes ole olemassa siinä merkityksessä kuin yleisesti luullaan, ja kaikki liikkellä oleva raha on "velkarahaa". Ne "velat" liikkuvat niin mahdottomissa luvuissa, että mitkään poliittiset toimenpiteet jossain pienessä Suomessa eivät riitä niiden maksuun. Leikkauksia ja "säästöjä" ei seuraa "talouden parantuminen" vaan ainoastaan uudet leikkaukset ja "säästöt" ja niitä tullaan tekemään tasan niin kauan kuin niitä on mahdollista tehdä ilman esteitä.

Porvarihallituksen todellinen päämäärä ei ole "talouden parantaminen" vaan köyhien hävittäminen rikkaiden tavoitteiden tieltä. Köyhät eivät ole "talouden parantajille" muita kuin uhrattavia pelinappuloita. Järkevät ihmiset tiedostavat myös, että mitkään mielenilmaukset, lakot ja mellakat eivät ala tavallisesta kansasta vaan ne alkavat hallituksen toiminnasta. AY-liike ei ole se joka toimii vastuttomasti vaan hallitus, sillä hallitus on se joka lietsoo vihaa köyhiä kohtaan ja ajaa ennestään heikossa asemassa olevien kansalaisten asemiin heikennyksiä.

Lauri Toikka

Hei, niin se on.
SDP ja SAK kanssa valoitti 1970 luvulla kaikki
korkeimmat virkanimitukset julkisella sectorilla
joka määrää myös jälkikasvusta.
Joten hallitus jonka kansa on äänestänyt
on vain pieni oksa tässä valta pelissä.

Käyttäjän AnttiKoivula1 kuva
Antti Koivula

Palkka pitäisi maksaa vastikkeellisesti, eli sidonnaisesti saavutettuun työtulokseen eikä kaikenmaailman ihmelisiin ja etuisuuksiin..Ja hyvistä suorituksista palkita, ja vielä niin että osaavien onnistumisilla ei maksateta loisien lusmuilua... Sama kuin rikoksen uhri saa maksaa vahinggot mitä rikollinen on tehnyt.. Hyvistä suorituksista ei saa rankaista.

Toimituksen poiminnat